Circuit EGIPT – Croazieră pe Nil

Avion
Tipul transportului: Avion
Traseu: LUXOR - VALEA REGILOR - KOM OMBO - ASWAN - CROAZIERĂ PE NIL
Perioada: 8 zile / 7 nopți /
Prețuri de la449 EUR
data plecării data sosirii prețul Rezervă
05.06.2022 12.06.2022 Prețuri de la 449 Rezervă
19.06.2022 26.06.2022 Prețuri de la 489 Rezervă
10.07.2022 17.07.2022 Prețuri de la 489 Rezervă
28.08.2022 04.09.2022 Prețuri de la 489 Rezervă

EGIPT

Denumit de Herodot ”Darul Nilului” este una dintre tarile cu cea mai veche istorie. Civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani, lasand ca mostenire capodopere arhitecturale, monumentale si comori fabuloase.


Pentru mai multe detalii

Call Center

0213154494

AVANTAJELE PRINCIPALE

  • Securitate și garanție pentru rezervarea dvs
  • Garantăm o calitate excelentă
  • Echipa profesională și atitudine competent
  • Concentrați-vă pe destinații atractive și populare
  • Programul
  • Prețul include
  • Prețul nu include
  • Excursii suplimentare
Ziua 1 | Zbor spre Egipt şi îmbarcare vas de croazieră Ziua 1 | Zbor spre Egipt şi îmbarcare vas de croazieră
Plecare cu avionul din Bucureşti spre Egipt. De la aeroportul de sosire, veţi fi transferaţi către vasul de croazieră din Luxor. Cazare peste noapte la bordul vasului.  

Ziua 2 | Timp liber sau excursie opțională Luxor Ziua 2 | Timp liber sau excursie opțională Luxor
Mic-dejun. Veţi începe excursia cu West Bank şi veţi ajunge la Valea Regilor. Aceasta este unul dintre cele mai importante obiective turistice nu doar din Luxor, ci din Egipt si face parte din Patrimoniul Mondial Unesco.  Egiptenii antici o numeau Ta-Iset-Ma’at, care înseamnă ’Locul adevărului’. Este necropola marilor faraoni egipteni din Dinastiile 18-20 din perioada 1550-1080 î. Hr. Tuthmosis I a fost primul faraon care a fost înmormântat în Valea Regilor, iar Ramses XI a fost ultimul înmormântat acolo. Povestea Văii Regilor începe în momentul în care faraonii au încetat să construiască noi piramide. Din acel moment faraonii au decis să îşi separe mormintele de templele mortuare. Primul faraon care a procedat astfel a fost Tuthmosis I. Arhitectul său şef, Ineni a săpat un mormânt cu puţ într-o stâncă, a făcut o scară abruptă şi în capătul ei este camera de înmormântare. Acest model a fost urmat şi de următorii faraoni. În continuare veţi merge la Templul Hatshepsut, situat lângă templul lui Montuhotep II pentru a consolida poziţia sa în rândul regilor. Templul Hatsheput este unul dintre sit-urile arheologice ce face parte din Patrimoniul Mondial Unesco şi a fost numit în Antichitate Djesr-Djesru – Sfinta Sfintelor, fiind unic în arhitectura egipteană. Este alcătuit din mai multe terase mari, care prin intermediul unor rampe duceau la sanctuar. Acest templu a fost ca o continuare a ritualurilor care o onorau ca o zeitate şi o favorizau prin asocierea cu alţi zei puternici. Apoi veţi merge la Coloşii lui Memnon, două statui masive din piatră ale faraonului Amenhotep al III-lea. Coloşii ajung la o înălţime de 18 m şi cântăresc aproximativ 720 de tone fiecare. Veţi lua prânzul pe vasul de croazieră. După-amiaza veţi naviga spre Edfu. Cina şi cazarea la bordul vasului de croazieră în Edfu.
 

Ziua 3 | Edfu. Timp liber sau excursie opțională Kom Ombo – Aswan Ziua 3 | Edfu. Timp liber sau excursie opțională Kom Ombo – Aswan
Mic-dejun. Veţi naviga spre Kom Ombo şi veţi vizita Templul Sobek, unic în Aswan dar şi în Egipt. Kom Ombo se traduce prin ’Dealul Aurului’. A fost construit în perioada Greco-Romană din 205 până în 180 î. Hr. În perioada de conducere a regelui Ptolemy V. Este localizat în partea de est a râului Nil, la 45 de km de oraşul Aswan. Kom Ombo este considerat a fi cu adevărat deosebit, deoarece este un templu dublu şi este împărţit în două sectoare identice dedicate venerării a două zeităţi: în partea de sud se află partea de cult a zeităţii crocodil Sobek – patronul fertilităţii, fiind însoţită de Hathor şi Khonsu, iar partea de nord a fost dedicată zeităţii şoimului Horus cel Bătrân, protectorul faraonilor şi al Egiptului. Acest templu a fost construit şi pentru a confirma suveranitatea şi supremaţia ptolemeilor asupra întregii ţări. Apoi vă veţi întoarce la bordul vasului pentru a naviga către Aswan. Cina şi cazare la bord în Aswan.

Ziua 4 | Timp liber sau excursie opţională Abu Simbel Ziua 4 | Timp liber sau excursie opţională Abu Simbel
Mic-dejun. Veţi avea timp liber la dispoziţie sau puteţi vizita opțional Templul Abu Simbel, în partea de sud a Aswan. Cazare la bord în Aswan.
 

Ziua 5 | Timp liber sau excursie opțională Aswan Ziua 5 | Timp liber sau excursie opțională Aswan
Mic-dejun. De dimineaţă veţi începe vizitarea Aswan cu High Dam şi Templul Philea.
Templul a fost construit în perioada 380-362 î. Hr. de către regele Ptolemy II şi continuat de alţi regi din perioada ptolemeilor pe o insulă stâncoasă, renumită pentru că a fost centrul comerţului în mijlocului râului Nil, în partea de sud a Aswan. Ulterior a devenit o casă de cult pentru Isis, zeitatea maternităţii, a vindecării şi a naşterii. Templul a fost mutat pe insula Agilkia printr-o misiune de salvare condusă de UNESCO în anii ’60 datorită construcției Aswan High Dam în locul respectiv. După-amiază veți avea timp liber la dispoziție pentru a explora Aswan. Cazare la bord. Veţi naviga spre Efu.

Ziua 6 | Croazieră pe Nil Ziua 6 | Croazieră pe Nil
Mic-dejun. Veţi naviga către Esna şi veţi avea timp pentru a vă relaxa şi pentru a vă bucura de croazieră în timp ce veţi merge spre Luxor. Cazare la bordul vasului în Luxor.
 

Ziua 7 | Timp liber sau excursie opțională Luxor - East Bank Ziua 7 | Timp liber sau excursie opțională Luxor - East Bank
Mic-dejun. Dimineața puteți participa la excursia opțională zbor cu balonul de aer cald (se achită la fața locului). Apoi veţi vizita East-Bank, Templul Karnak, care este unul din cele mai mari temple din lume şi una dintre cele mai mari clădiri religioase contruite vreodată. Este localizat în Thebes din oraşul Luxor. Templul Karnak este cunoscut ca fiind templul lui Amun şi a fost denumit Ipet-isu sau ’Cel mai select dintre toate locurile’. A fost construit în urma cu mai bine de 2000 de ani. Reprezintă un grup de temple, care nu a fost construit doar pentru zei, ci şi pentru conducătorii egipteni care doreau să fie memoraţi. Tocmai din acest motiv şi-au adăugat propria lor amprentă arhitecturală de-a lungul secolelelor din perioada Vechiului Regat, Regatului Mijlociu, Noului Regat până la Dinastia Ptolemeică. Apoi veţi merge către Templul Luxor, unul dintre cele mai mari şi mai deosebite muzee în aer liber . Templul a fost construit în anul 1400 î. Hr. în perioda Noului Regat Egiptean sub domnia lui Amenhotep al III-lea din dinastia a XVIII-a şi terminat de Tutankhamun şi Horemheb sub denumirea de Ipet Resyet , care înseamnă ’Sanctuarul din Sud’. Templul a fost ulterior extins de regele Ramses al II-lea. Templul Luxor a fost centrul politic şi religios din Thebes. A fost dedicat zeului Amun din Triada Tebană cu Mut şi Khonsu. Templul a fost locaţia anuală pentru Festivalul Opet în cadrul căruia cele trei statui ale lui Amun, Mut şi Khonsu au fost transferate de la Templul Karnak la templul Luxor pentru a evidenţia conceptul de Renaştere. Cazare şi cină la bordul vasului în Luxor.*
 

Ziua 8 | Zbor de întoarcere spre Bucureşti Ziua 8 | Zbor de întoarcere spre Bucureşti
Mic-dejun. În funcţie de ora de zbor veţi fi transferaţi la aeroport pentru zborul de întoarcere către Bucureşti.
*Într-o cabină se pot caza maxim 2 adulți+1 copi. Nu sunt acceptate cabine triple.

 

Servicii incluse:
Zbor dus-întors Bucureşti-Egipt-Bucureşti;
Transfer aeroport-vas de croazieră-aeroport;
Cazare 7 nopţi vas croazieră în cabină cu hublou;
Masă pensiune completă(fără bauturi);
Asistență ghid turistic vorbitor de limba română;
Plimbare conform program.
Servicii neincluse
Taxe de aeroport: 190 euro/pers.;
Pachet excursii opționale (zilele 2,3,5 și 7): 199 euro/pers.;
Supliment all inclusive vas de croazieră: 179 euro/pers.;
Suprataxă pentru cabină single: 349 euro/pers.;
Viză intrare Egipt (se achită la faţa locului în aeroport – 25 euro/pers.);
Bacşis ghizi locali: 35 euro/pers;

Asistenţă medicală şi bagaje si storno pandemie 1-69 ani: 25 euro/pers
Asistenţă medicală şi bagaje si storno pandemie 70-99 ani: 31 euro/pers

 
Excursii opționale ce pot fi achiziționate doar la fața locului (tarifele sunt informative si pot suferi modificări):
Templul Abu Simbel: 124 euro/pers.;
Zbor cu balonul cu aer cald: 129 euro/pers.;
Show sunete și lumini Templul Karnak: 45 euro/pers.;
Satul Nubian: 35 euro/pers.

offer № Е40

Abonează-te pentru noutăți

Înscriere la noutăți pentru oferte speciale și promoții din partea
PremioTravel

Parteneri media