ISTANBUL -Perla Orientului

Avion
Tipul transportului: Avion
Traseu: ISTANBUL-MOSCHEEA ALBASTRĂ-PALATUL TOPKAPI-BOSFOR-TROIA-KUSADASI-EFES- ANTALYA
Perioada: 8 zile / 7 nopți /
Prețuri de la229 EUR
data plecării data sosirii prețul Rezervă
06.11.2020 13.11.2020 Prețuri de la 259 Rezervă
13.11.2020 20.11.2020 Prețuri de la 229 Rezervă

TURCIA

Natura incredibilă, plaje cu nisip auriu, munți pitorești acoperiți cu păduri de pin străvechi, soare strălucitor și, desigur, marea limpede și caldă - toate acestea fac din Turcia o destinație extrem de atractivă pentru turiști. Turcia - o țară cu o cultură bogată și leagăn de civilizații antice. Cine o vizitează vine din nou și din nou. Nicio țară din lume nu se poate lăuda cu un sezon atât de lung, care începe la începutul lunii mai și durează până în noiembrie. Turcia vă oferă stațiuni magnifice, majoritatea fiind situate pe coasta mării - Side, Belek, Antalya, Kemer, Bodrum și Marmaris. Pentru iubitorii de istorie, o vacanță în Turcia oferă o oportunitate excelentă pentru o varietate de excursii care dezvăluie cultura, tradițiile și obiceiurile unice ale Turciei. Câtă frumusețe și romantism ascund numele orașelor străvechi - Troia, Istanbul, Bergama, Efes, Didim, Aspendos, Perge, Pamukkale, Hierapolis. Nenumărate legende te înconjoară peste tot!


Cetățenii români care călătoresc în Turcia sunt obligați să dețină un pașaport valabil cu o valabilitate de cel puțin 6 luni de la data intrării în țară. 

 

Pentru mai multe detalii

Call Center

0213154494

AVANTAJELE PRINCIPALE

  • Securitate și garanție pentru rezervarea dvs
  • Garantăm o calitate excelentă
  • Echipa profesională și atitudine competent
  • Concentrați-vă pe destinații atractive și populare
  • Programul
  • Prețul include
  • Prețul nu include
  • Hotel conform programului
ZIUA 1 | Sosire în Istanbul ZIUA 1 | Sosire în Istanbul
Veți fi întâmpinați la sosire de către ghidul dumneavoastră, care vă va conduce apoi la hotel, unde veți avea parte de o primire călduroasă și de băuturi răcoritoare. Veți înnopta în Istanbul.

ZIUA 2 | Istanbul –O metropolă magică ZIUA 2 |  Istanbul –O metropolă magică

Dimineața, după micul-dejun (tip bufet sau a la carte), veți vizita fostul hipodrom, cândva locul de întâlnire al oamenilor, unde se puteau admira cele 3 monumente onorifice ale vechii Antichități. Mai târziu vom vizita Moscheea Albastră, cel mai important loc sfânt al Islamului. Mai apoi, vom continua către Palatul Topkapi, situat pe vârful Seraglio, unul dintre cele 7 dealuri ale Istanbulului, aflat între golful Cornul de Aur, Bosfor și Marea Marmara . De secole, aici a fost reședința oficială a sultanilor, o imagine reprezentativă a bogățiilor impresionante ale dinastiei Otomane. Vom vizita Bazarul Egiptean, cunoscut și ca Bazarul Condimentelor care este situat în partea de nord a orașului și e plin de culori și parfumuri orientale. Înnoptăm în Istanbul .

 

ZIUA 3 | Troia- Ayvalk -o călătorie fascinantă cu barca pe Bosfor (opțional) ZIUA 3 | Troia- Ayvalk -o călătorie fascinantă cu barca pe Bosfor (opțional)

Micul-dejun (tip bufet sau a la carte la hotel), iar apoi veți porni într-o călătorie fascinantă cu barca pe Bosfor (excursie opțională – 30 €/persoană). Distanța dintre cele 2 maluri care separă Europa de Asia sunt dominate de o comuniune armonioasă între prezent și trecut, de o frumusețe extraordinară. Pe durata croazierei, veți descoperi multe fațade pitorești, fortărețe și palate. Vom continua către Canakkale până la celebra locație din Iliada-Troia” a lui Homer . Vom vizita locuri încărcate de mister și istorie, locul unde a luat naștere RăzboiulTroian și legendarii eroi din Iliada” și „Odiseea”. Troia a fost cunoscută ca fiind o locație încărcată de mituri fictive, până când germanul Heinrich Schliemann, în sec. 19 , a început o serie de excavări arheologice in această zonă. Astfel, în zilele noastre putem vedea zidurile vechii cetăți alături de turnurile, templele și sanctuarele care au fost ascunse de ochii lumii timp de mai multe secole. Ne vom îndrepta către Ayvalik unde vom și înnopta.

 

ZIUA 4 | Pergamum – Kusadasi ZIUA 4 | Pergamum – Kusadasi

 

Excursie de-a lungul coastei către Pergamum . Vom merge spre Acropolis pentru a vedea printre altele: cel mai abrupt teatru din Antichitate, Altarul lui Zeus, temple și rămășițe ale faimoasei biblioteci din Pergamum. A fost cea mai mare la timpul ei, alături de cea din Alexandria. Este de asemenea locul unde pergamentul a fost inventat. Vom continua spre Kusadasi unde vom și înnopta.

 

ZIUA 5 | Efes – “Castelul de bumbac“ Pamukkale ZIUA 5 | Efes – “Castelul de bumbac“ Pamukkale

Astăzi vom vizita Efes, unul dintre cele mai mari sit-uri arheologice din lume. Starea de conservare a vechiului oraș este foarte bună. Istoria locului așteaptă să fie explorată de către dvs: piața veche (agora), templul lui Domițian sau altare dedicate nimfelor, izvoare termale, teatrul spațios (printre cele mai mari teatre, cu o capacitate de 25.000 locuri), aleea de marmură Arcadia și Biblioteca Celsus. Mai apoi, călătorim prin magnifica vale Maander către Pamukkale, numit și „Castelul de Bumbac”. Terasele albe-ca-zăpada au fost create prin depunerea în timp a sedimentelor izvoarelor termale. Acestui spectacol fascinant al naturii i-a fostatribuită o sursă de puteri tămăduitoare încă din vechile timpuri . Veți avea posibilitatea de a face o baie termală la hotel . Vom înnopta în Pamukkale.

 

ZIUA 6 | Hierapolis - Antalya ZIUA 6 | Hierapolis - Antalya

Magnificul oraș Hierapolis își are originile de pe vremea Imperiului Roman și se regăsește în partea superioară a teraselor de bumbac”. Printre obiective putem enumera Templul lui Apollo, care datează din secolul 3 î.Hr. Teatrul Roman este somptuos împreună cu ale sale 50 de trepte travertine. Excursia continuă prin peisajul splendid al Munților Taurus, înapoi spre Antalya. Este inclusă și o vizită la o țesătorie unde veți cunoaște întregul proces de fabricație al covoarelor (începând cu producerea materialelor prime: bumbac, mătase și lână, până la țeserea produsului finit). Vom petrece 2 nopți în Antalya.

 

ZIUA 7 | Antalya – cascada Karpuzkaldiran ZIUA 7 | Antalya – cascada Karpuzkaldiran

Astăzi veți vizita Antalya, unul dintre cele mai frumoase orașe de pe Riviera Turcească. Protejat de peisajul montan magnific al Munților Taurus, aici prosperă o vegetație bogată. Unul din obiectivele turistice spectaculoase din Antalya este și Cascada Karpuzkaldiran cea mai mare din zonă, cu o înălțime de 25 de metri  față de nivelul Mării Mediterane.

 

ZIUA 8 |  Zborul de întoarcere acasă ZIUA 8 |  Zborul de întoarcere acasă

Autocarul vă va conduce la aeroport, în funcție de orarul de zbor.

 

Servicii incluse:

Zbor dus București-Istanbul și retur Antalya-București cu bagaj de cală și de mână;

Transfer aeroport-hotel-aeroport;

Ghid vorbitor de limba română;

Cazare 7 nopți la hoteluri de 3*, 4* și 5*;

Mic-dejun tip bufet sau a la carte în fiecare dimineață;
Transportul la obiectivele turistice menționate în broșură.

 

Servicii neincluse:

Taxe de aeroport: 125 €/pers 
Asigurare completă de călătorie: 10 €/pers


Vă recomandăm:

Pachet special cu cină (tip bufet sau a la carte) 7 seri, excursie cu barca în Dalyan, bilete de intrare cu ghid la excursiile menționate în broșură: 149 €/pers. 

Asigurare medicală și de bagaje: 10 €/pers 

Suprataxă pentru camera single: 150 €/pers.

 
 EXEMPLE HOTELURI:
Istanbul - 2 nopți - IBIS Istanbul Zeytinburnu 3 *
Ivelok - 1 noapte - Hotel Billurcu 3 *
Kusadasi - 1 noapte - TUSAN Beach Resort 5 *
Pamukkale - 1 noapte - RICHMOND THERMAL Pamukkale 4 *
Kemer - 2 nopți - KARMIR Resort Kemer 5
*


 


Abonează-te pentru noutăți

Înscriere la noutăți pentru oferte speciale și promoții din partea
PremioTravel

Parteneri media