ȚĂRILE BALTICE - Letonia, Estonia, Lituania & Finlanda

Avion
Tipul transportului: Avion
Traseu: RIGA - PARNU - TALIN - HELSINKI - SIGULDA - CASTELUL TURAIDA - VILNIUS
Perioada: 8 zile / 7 nopți /
Prețuri de la599 EUR
data plecării data sosirii prețul Rezervă
12.07.2022 19.07.2022 Prețuri de la 699 Rezervă
16.08.2022 23.08.2022 Prețuri de la 699 Rezervă
27.09.2022 04.10.2022 Prețuri de la 649 Rezervă

TARILE BALTICE


Pentru mai multe detalii

Call Center

0213154494

AVANTAJELE PRINCIPALE

  • Securitate și garanție pentru rezervarea dvs
  • Garantăm o calitate excelentă
  • Echipa profesională și atitudine competent
  • Concentrați-vă pe destinații atractive și populare
  • Programul
  • Prețul include
  • Prețul nu include
  • Hotel conform programului
ZIUA 1 | ZBOR SPRE RIGA ZIUA 1 | ZBOR SPRE RIGA
Plecarea din Bucureşti şi întâlnirea cu ghidul la sosirea din aeroportul din Riga. Veţi face un tur de o jumătate de zi în care veţi vedea cele mai importante obiective turistice – Oraşul Vechi din Riga şi Art Nouveau. Veţi putea descoperi motivele pentru care Riga merită să fie vizitată. Veţi explora oraşul printr-un tur pietonal prin centrul Riga – recunoscut de UNESCO, veţi trece pe lângă casele de lemn şi veţi admira arhitectura Art Nouveau cu stilul ei fin, romantic şi surprinzător. Oraşul vechi are în jur de 150 de clădiri istorice şi străzi neschimbate din secolul al XIII – lea. Turul include intrarea la Catedrala din Riga – una dintre cele mai vechi clădiri sacre din perioada medievală din Latvia şi din Ţările Baltice. Transfer la hotelul la care veţi fi cazaţi.

ZIUA 2 | Riga – Parnu – Tallin ZIUA 2 | Riga – Parnu – Tallin

Mic-dejun (tip bufet sau a la carte). Veţi pleca spre Parnu, capitala de vară a Estoniei, unde veţi avea timp liber la dispoziţie. Vă veţi putea plimba prin parcurile încântătoare şi veţi putea admira faimoasele plaje cu nisip. Apoi veţi continua drumul către Tallin, cel mai bine conservat oraş medieval din Nordul Europei. Veţi merge pe străzile pietruite pentru a admira arhitectura încântătoare. Cândva a fost locul în care comercianţii bogaţi îşi vindeau mărfurile din Germania şi Danemarca. Acum oraşul Tallin este apreciat atât de localnici, cât şi de vizitatori datorită restaurantelor, barurilor, muzeelor şi a galeriilor, care animă centrul istoric al oraşului. Veţi vizita pe interior Catedrala Nevesky, o catedrală ortodoxă  de mari dimensiuni şi decorată în stil rusesc. Este foarte bine conservată şi  este unul dintre cele mai monumentale exemple de arhitectură sacră Ortodoxă din Tallin. Cazare în Tallin.

 

ZIUA 3 | Tallin. Excursie opţională la Helsinki. ZIUA 3 | Tallin. Excursie opţională la Helsinki.

Mic-dejun (tip bufet sau a la carte). Veţi avea timp liber sau puteţi participa la excursia opţională Helsinki.  Veţi pleca de la hotel şi vă veţi  îndrepta către port pentru a vă îmbarca pe ferryboat pentru călătoria  spre Helsinki. După ce veţi ajunge, veţi lua tramvaiul pentru a începe explorarea oraşului. Veţi vedea Catedrala din Helsinki, unde veţi admira faţada de un alb strălucitor şi veţi merge apoi către Piaţa Senatului, către Palatul Prezidenţial . În continuare veţi putea petrece timp la Market Square şi pe renumitul bulevard Esplanadi , unde veţi găsi multe magazine ale designerilor. Veţi avea timp liber la dispoziţie pentru cumpărături sau vă puteţi revitaliza într-un restaurant local sau puteţi vizita alte obiective turistice. Apoi vă veţi îmbarca pe ferryboat pentru a vă întoarce în Tallin. Cazare în Tallin.

 

ZIUA 4 |  Tallin – Sigulda ZIUA 4 |  Tallin – Sigulda

Mic-dejun (tip bufet sau a la carte). Veţi începe călătoria spre Sigulda şi vă veţi opri la Cascada Keila Joa, a treia cascadă ca mărime din Estonia după Narva şi Jagala cu o înălţime de 6 m şi o lărgime de zeci de m. Vă veţi putea bucura de privelişti minunate pe traseul de 3 km din parcul Kelia Joa şi veţi putea admira centrala hidroelectrică renovată. Veţi continua către Sigulda şi vă veţi opri la Peştera Gurmanis, cea mai mare peşteră din Ţările Baltice, având 19 m adâncime şi 12 m lăţime. Pe lângă faptul că este o minune a naturii, este şi un loc plin de mituri şi legende. O poveste spune că Turaida Rose şi-a găsit sfârşitul aici. O altă poveste spune că Liv Rindaugas şi-a acuzat soţia că i-a fost necredincioasă şi a îngropat-o într-o stâncă abruptă a râului Gauja, iar din lacrimile ei s-a creat peştera. Opţional puteţi participa la excursia Castelul Turaida. Cazare în Sigulda.

 

ZIUA 5 | Sigulda – Vilnius ZIUA 5 | Sigulda – Vilnius

Mic-dejun (tip bufet sau a la carte). Veţi porni către Vilnius şi veţi face oprire la Dealul Crucilor. Nicăieri în lume nu veţi mai găsi un asemenea loc , unde atât de multe cruci sunt aduse de oameni pe acest deal, considerat un loc sacru unic în lume. Oameni de diferite naţionalităţi aduc aici cruci cu numele lor şi rugăciuni pentru clemenţă. Veţi continua drumul spre Vilnius, unde veţi înnopta.

 

ZIUA 6 | Vilnius ZIUA 6 | Vilnius

Mic-dejun (tip bufet sau a la carte). Veţi vizita Vilnius, capitala barocă a Europei Estice, fondată în secolul al 13-lea. Obiectivele turistice din oraşul vechi (recunoscut de UNESCO ca Patrimoniu Cultural din 1994) vă vor tăia răsuflarea: Universitatea, Mânăstirea Bernandine, Biserica Sf. Ana (care separă oraşul vechi de oraşul nou), Dealul Gediminas (care oferă privelişti impresionante). Veţi vizita Biserica Sf. Ana inclusă în Patrimoniul Cultural UNESCO, fiind unul dintre cele mai interesante exemple de stil Gotic din Lituania. În continuare veţi avea timp liber sau puteţi participa la excursia opţională Castelul Trakai. Trakai a fost capitala medievală a Lituaniei în secolul al 14-lea. Monumentul central este Castelul Gotic, ce a fost restaurat la jumătatea secolului al 20-lea.  Acest castel din cărămidă roşie este unic în Europa de Est. Apoi vă veţi întoarce în Vilnius, unde veţi fi cazaţi.

 

ZIUA 7 |  Vilnius – Riga ZIUA 7 |   Vilnius – Riga

Mic-dejun (tip bufet sau a la carte). Veţi pleca spre Riga şi veţi face o oprie în Jurmala, cel mai mare oraş staţiune din Ţările Baltice, care este renumit pentru climatul blând, aerul curat, apele minerale şi nămolul curativ. Atracţiile oraşului Jumala se întid pe o distanţă de 33 km de plaje cu nisip alb, cu păduri mari de pin şi încununate de graniţa naturală a oraşului – râul Lielupe. În Jumala veţi descoperi o combinaţie de case de lemn construite la începutul secolului trecut cu case construite în stil modern. Cazare la hotelul din Riga.

 

ZIUA 8 |  Zbor de întoarcere spre Bucureşti ZIUA 8 |  Zbor de întoarcere spre Bucureşti

În funcţie de orarul de zbor veţi fi transferaţi la aeroport pentru zborul de întoarcere către Bucureşti.

 

Servicii incluse:

Zbor dus-întors cu bagaj de cală și de mână;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Ghid vorbitor de limba română;
7 nopţi cazare la hoteluri de 3* - 4*:
​- 1 noapte în Riga;
- 2 nopți în Tallin;
- 1 noapte in Sigulda;
- 2 nopți în Vilnus;
- 1 noapte în Riga.

Mic-dejun (tip bufet sau a la carte) în fiecare dimineață; 
Excursii conform program. 
 

Servicii neincluse:
Taxe de aeroport: 190 €/pers 
Pachet excursii opționale (zilele 3, 4 si 6): 149 €/pers. 

-Tur oraş Helsinki
-Excursie Castelul Turaida
-Excursie Castelul Trakai

Pachet cine bufet sau a la carte: 129 €/pers.
Suprataxă pentru camera single: 199 €/pers.

Asistenţă medicală şi bagaje si storno pandemie 1-69 ani: 20 euro/pers.
Asistenţă medicală şi bagaje si storno pandemie 70-99 ani: 25 euro/pers.

Exemple hoteluri (denumirile hotelurilor sunt informative şi pot suferi modificări):
Riga - Hotel Bellevue sau similar
Tallin – Go Hotel Shnelli sau similar
Sigulda – Hotel Segevold sau similar
Vilnius – Hotel Panorama sau similar


offer № Е16

Abonează-te pentru noutăți

Înscriere la noutăți pentru oferte speciale și promoții din partea
PremioTravel

Parteneri media