Protecția datelor cu caracter personal

Premio Travel Holidays SRL
Politica de protecție a datelor cu caracter personal
Noi, cei din Premio Travel înțelegem că datele dv. cu caracter personal și protejarea informației pe care o împărtășiți cu noi sunt extrem de importante. De aceea, această Politică de protecție a datelor cu caracter personal descrie modalitatea în care prelucrăm datele dv. cu caracter personal și care sunt măsurile pe care întreprindem, ca să le protejăm. Explică și unde și cum colectăm datele dv. cu caracter personal, precum și care sunt drepturile dv. referitoare la informațiile pe care le păstrăm despre dv.
Prezenta politică se referă la dv. în cazul în care ne puneți la dispoziție date cu caracter personal într -unul din sediile noastre, la telefon (prin apel sau SMS), online, prin poștă sau prin curier, prin rețele sociale, în website-ul corporativ sau promoțional, prin aplicații mobile sau printr-o altă modalitate.
Politica noastră de protecție a datelor cu caracter personal este o expresie a disponibilității noastre de a proteja informațiile dv. cu caracter personal și se aplică de către companiile Premio Travel în toate țările din Comunitatea Europeană (EC).
Cine suntem noi?
Când spunem ”noi” sau ”al nostru/ ai noștri/a noastră/ ale noastre” în cuprinsul prezentei Politici de protecție a datelor personale, avem în vedere următoarea companie:
Premio Travel Romania  cu sediul social și administrativ în Bucuresti, Bdul. Ghencea 43B, etaj 3, cam 2, Clădirea de birouri Ghencea Business Center, cu cod unic de identificare: RO30165485
Ce informații păstrăm despre dv?
·       Informațiile pe care le împărtășiți cu noi, precum:
·       numele și prenumele,
·       adresa poștală,
·       data nașterii,
·       număr de telefon,
·       e-mail,
·       contul bancar sau datele cardului de plată, atunci când faceți o rezervare de călătorie,
·       precum și orice alte informații de răspuns pe care ni le oferiți prin poștă, telefon, e-mail sau mesaje în rețelele sociale.
·       Informații despre produsele sau serviciile pe care vi le prezentăm (inclusiv, ceea ce v-am furnizat, unde și când, ce sume ați plătit pentru acestea, modul în care folosiți produsele și/sau serviciile noastre ș.a.)
·       Datele de contact și istoricul mesajelor electronice pe care le primiți de la noi, inclusiv dacă aceste mesaje au fost deschise și dacă ați făcut clic pe vreunul din linkurile din cuprinsul acestora. Vrem să fim siguri că mesajele noastre vă sunt utile și importante, astfel că în cazul în care nu le deschideți și nu faceți clic pe link, noi știm că trebuie să îmbunătățim informațiile pe care vi le trimitem.
·       Informații din alte surse, spre exemplu, partenerii noștri cărora le-ați furnizat datele dv. și ați fost de acord ca acestea să fie predate unor terțe persoane de încredere, în formă clară sau anonimizată (spre exemplu, companii de marketing sau studii clinice, instituții financiare, rețele sociale ș.a.), inclusiv informații despre dv. care sunt de acces public.
Cum folosim datele pe care ni le furnizați?
Putem folosi informațiile pe care ni le furnizați, într-un mod, în câteva sau în toate modurile enumerate mai jos:
·       Ca să vă prezentăm serviciile noastre;
·       Ca să prelucrăm înregistrarea sau rezervarea dv.;
·       Ca să primim plata de la dv, sau să vă restituim banii, atunci când este necesar;
·       Ca să vă asigurăm o experiență personalizată pe durata cumpărăturilor sau în timp ce comunicăm cu dv.;
·       Pentru a vă trimite catalogul nostru cu excursii sau alte materiale promoționale la o adresă poștală indicată de dv;
·       Pentru a vă trimite o copie electronică a catalogului nostru cu excursii sau alte materiale promoționale la o adresă de e-mail indicată de dv;
·       Ca să luăm legătura cu dv la telefon și să vă oferim informații suplimentare legată de una sau mai mult excursii pe care le oferim;
·       Ca să fim siguri că sunteți o persoană reală, precum și pentru a preîntâmpina eventuale fraude;
·       Ca să fim siguri că sunteți o persoană reală, indiferent că se efectuează prin angajații noștri sau prin firme de marketing recunoscute pe piață;
·       Pentru necesități în scop de statistică și analize (datele dv, în acest caz, se prelucrează într-o modalitate anonimizată);
·       Pentru a ne ajuta să aflăm mai multe despre preferințele dv. de client al nostru, despre produsele și/sau serviciile noastre pe care le utilizați, despre modalitatea în care le folosiți, precum și pentru a vă asigura servicii de mai bună calitate din partea angajaților noștri;
·       Pentru a descoperi modalități de a ne îmbunătăți produsele, serviciile, aplicațiile sau website-urile.
·       Pentru a vă contacta în legătură cu produse sau servicii pe care le furnizăm noi sau alte companii care ne sunt parteneri de încredere.
·       Pentru a vă trimite mesaje publicitare online, la adresa dv de e-mail sau la profilul din rețelele sociale (Facebook, Instagram, Twitter);
·       Pentru a vă trimite oferte la telefon;
·       Ca să vă trimitem mesaje publicitare prin intermediul materialelor tipărite;
·       Ca să garantăm siguranța angajaților noștri precum și
·       Pentru a putea răspunde în cel mai rapid mod posibil la întrebările dv. și/sau pentru a rezolva orice problemă pe care ați putea-o avea în legătură cu utilizarea serviciilor noastre.
În ce temei și pe ce perioadă prelucrăm datele dv. cu caracter personal?
În cazurile în care datele dv. cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat, sunt necesare pentru încheierea/ executarea vreunui contract, în care dv. sunteți parte și/sau de furnizare a unui serviciu pe care l-ați solicitat, noi vom prelucra datele dv. cu caracter personal, în temeiul contractului încheiat, și vom prelucra doar acele date care sunt necesare pentru furnizarea serviciului concret prevăzut în contract. În mod obișnuit, perioada de timp în care păstrăm și prelucrăm datele dv. cu caracter personal, este de 5 (cinci) ani calendaristici, începând de la furnizarea serviciului prevăzut în contract, cu excepția cazului în care ați indicat altceva sau nu se aplică un alt temei legal în virtutea căruia noi nu putem continua să vă prelucrăm datele dv. cu caracter personal.
În cazul în care v-ați dat acordul de primire de comunicare comercială de la noi, referitoare la produsele, serviciile și evenimentele noastre, noi vom folosi datele dv. cu caracter personal, pentru realizarea unei comunicări personalizate cu dv., până la renunțarea expresă a acordului din partea dv.
Vă informăm că, indiferent de cele expuse mai sus, noi, în calitate de comerciant, avem dreptul să prelucrăm datele dv. cu caracter personal în situația în care este necesar în scopul intereselor noastre legitime sau al intereselor unor terțe persoane, cu excepția cazului în care, înaintea acestor interese, au prioritate interesele dv. personale, sau drepturi și libertăți fundamentale.
Vă informăm, de asemenea și că avem dreptul să utilizăm datele dv. cu caracter personal, atunci când prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale aplicabilă în ceea ce ne privește pe noi.
După eliminarea temeiului de prelucrare a datelor dv. cu caracter personal, noi ne obligăm să le distrugem într-un mod care nu permite dezvăluirea și reconstituirea ulterioară a acestora.
Indiferent de perioadele de timp expuse mai sus, noi nu vom elimina datele dv. cu caracter personal, dacă există relații nereglementate cu dv., referitoare la contractul încheiat, în caz de procese administrative sau de alt tip, deschide de către  noi sau împotriva noastră, în care dv. sunteți parte, precum și în caz de existență a obligației de furnizare de informații, tribunalului, organelor de stat competente și în caz de existență a unor alte temeiuri prevăzute în legislația în vigoare.
În cazurile în care, conform legislației în vigoare, pentru noi există obligația de păstrare a unui anumit tip de documente, acte sau alte informații, pe un anumit termen, atunci datele dv. cu caracter personal, vor fi eliminate după expirarea acelor termene.
 
Cui putem dezvăluim datele dv. cu caracter personal?
Companiilor  din grupul  Premio Travel, aflate pe teritoriul UE.
Putem împărtăși datele dv. cu caracter personal (numai cu acordul dv.) și cu alte companii ale Premio Travel Group. Astfel vă putem asigura servicii de cea mai bună calitate. Companiile care sunt incluse în grupul nostru, sunt:
Compania 1:
PREMIO TRAVEL SP. Z O.O.PL 5213549008
Compania 2:
S.C PremioTravel Holidays SRL 30165485
Partenerilor și/sau furnizorilor noștri
Colaborăm cu diferiți parteneri și furnizori, care, de asemenea, pot prelucra datele dv. cu caracter personal, în numele nostru, dar asta numai în cazul că aceștia corespund cerințelor noastre de păstrare, de prelucrare și protecție a datelor! Le furnizăm numai informații care le sunt necesare pentru ca dv. să primiți produsul și/sau serviciul respectiv sau care poate ne poate ajuta să vă furnizăm serviciile pe care le-ați solicitat sau pentru care ați manifestat interes. Spre exemplu, în situația în care ați indicat că vă interesează să primiți informații de marketing de la noi și/sau de la partenerii noștri, este posibil să vedeți mesaje publicitare despre produsele și/sau serviciile noastre în diferite alte site-uri pe care navigați. Sau atunci când ne furnizați informații despre cardul de plată pe numele dv., noi putem face schimb de aceste informații cu furnizorii noștri de servicii de plată (ex. ePay, MobilePay, și/sau MasterCard, Credit Europa Bank).
Furnizorii cu care împărtășim datele dv. cu caracter personal, pentru a vă asigura servicii de calitate, precum și pentru a vă trimite materiale informative, sunt:
·       Media Hit Mail Bulgaria EOOD cu sediul social și administrativ în Sofia, str. Lyubata 4-6, et. 4, ap. 12, CUI 131468795
·       Romtelekom cu sediul social și administrativ în Bucuresti, Piata Presei Libere  nr. 3-5. CityGate, CUI: RO427320
Partenerilor noștri de afaceri
În cazurile în care participați într-un program de parteneriat sau program de loialitate la care participă și compania Premio Travel Holidays, datele dv. pot fi împărtășite cu toții partenerii din program, pentru care avem acordul dv. Facem acest lucru pentru a fi posibil să vă asigurăm produsele și/sau serviciile pe care le oferă.
Altor organizații sau persoane:
Putem furniza datele dv. cu caracter personal altor organizații, în anumite cazuri. Spre exemplu: 
·       Dacă discutăm vânzarea afacerii noastre sau a unei părți a acesteia, putem împărtăși date despre dv, potențialilor cumpărători ai business-ului;
·       Dacă reorganizăm societatea sau compania noastră este vândută unei alte organizații putem transfera datele dv. cu caracter personal către compania cu pricina, pentru a continua să vă furnizăm produsele și/sau serviciile respective.
·       Dacă acest lucru se cere prin lege de către o instituție de stat sau privată, în executarea obligațiilor sale reglementate prin lege (spre ex. Poliția, ANAF, CSAS, Comisia de Supraveghere ș.a.)
·       Dacă trebuie să împărtășim datele dv. cu caracter personal pentru a proteja un interes legitim sau pentru a ne exercita drepturile reglementate prin lege, precum și pentru a ne proteja clienții, utilizatorii de produse și/sau servicii ale noastre, sisteme și/sau servere, sau
·       Ca răspuns la solicitarea altor persoane fizice (sau reprezentanți ai acestora), care încearcă să protejeze drepturile sale reglementate legal sau drepturile altor persoane fizice sau organizații.
Transfer internațional al datelor dv. cu caracter personal
Uneori, în scopuri descrise de prezenta Politică de protecție a datelor cu caracter personal, putem efectua transferul datelor dv. cu caracter personal, către o terță persoană (o altă companie din grupul nostru sau un alt furnizor și/sau partener de-al nostru), al cărui sediu central se află în afara Bulgariei, în UE, precum și în afara UE (numai în scopurile călătoriei dv.) Dacă facem acest lucru, datele dv. cu caracter personal vor continua să facă obiectul protecției de date, conform legislației actuale. Transferul datelor dv. se poate realiza în baza unui contract între noi și o terță persoană, într-un mod aprobat de organismul respectiv de reglementare, precum și în virtutea unor convenții externe aprobate de organismul respectiv de reglementare (spre exemplu, planul de protecție a datelor personale US Privacy Shield).
Țările înspre care efectuăm transfer internațional de date cu caracter personal, conform contractului cu dv. și cu destinația turistică pentru care ați optat, sunt:
 
·       Turcia
·       China
·       Italia
·       Tările Baltice
·       Tările Nordice
·       Belgia, Franța, Olanda
·       Emiratele Arabe Unite
·       Germania
·       SUA
·       Canada
·       Malta
.       Egipt

·      Cuba
Datele cu caracter personal pe care le transferăm conțin minimumul necesar, și anume o listă de nume a turiștilor și data nașterii.
Cum veți primi informațiile despre produsele și/sau serviciile noastre?
Când ați menționat expres că sunteți de acord cu acest lucru, cu bucurie vom împărtăși periodic cu dv., informații despre ofertele noastre speciale, idei, produse și/sau servicii, atunci când avem noutăți pentru dv. În funcție de preferințele menționate expres de dv., putem face acest lucru:
·       prin poștă,
·       pe e-mail,
·       la telefon (inclusiv prin mesaje text sau vizuale),
·       online, prin rețele sociale,
·       prin notificări în aplicații mobile sau de alt tip
·       sau într-o altă modalitate electronică de transfer.
 
În cazul în care nu sunteți de acord cu acest lucru, noi nu vă vom trimite mesaje cu caracter comercial. În funcție de produsele și/sau serviciile noastre pe care le utilizați se poate, însă, impune să vă trimitem mesaje legate de călătoria dv. Dacă doriți să modificați preferințele de primire de mesaje de la noi, o puteți face când luați legătura cu noi.
 
Vă puteți exprima preferințele atunci când ne contactați la:
·       nr. de telefon: 021 207 00 97
·       la adresa de e-mail privacy@premiotravel.ro              
·       la adresa poștală  Bucuresti, Bdul. Ghencea 43B, etaj 3, cam 2,Clădirea de birouri Ghencea Business Center
Care sunt drepturile dv.?
Acces și rectificare a datelor dv. cu caracter personal
Aveți dreptul la acces la datele dv. cu caracter personal pe care le prelucrăm în scopurile indicate mai sus: Dacă prelucrăm aceste date și primim cerere de la dv. (sau de la o terță persoană mandatată de dv.), vom asigura acest acces în mod gratuit. Aveți dreptul să solicitați și o copie a datelor dv. cu caracter personal, pe care le prelucrăm:
Înainte de a asigura acces la datele dv. cu caracter personal, dv. sau unei persoane împuternicite de dv, vă putem solicita să faceți dovada identității, precum și amănunte despre relațiile pe care le aveți cu noi sau cu parteneri de-ai noștri, pentru a identifica datele care se referă la dv.
În situația în care, oricare dintre datele cu caracter personal pe care le păstrăm și prelucrăm despre dv., sunt inexacte sau vechi, dv. aveți dreptul să solicitați să le corectăm, inclusiv prin adăugarea undei declarații.
Dreptul de a șterge datele dv. cu caracter personal
Aveți dreptul să solicitați să ștergem datele dv. cu caracter personal, neîntârziat, dacă:
·       datele dv. nu mai sunt necesare pentru scopurile în care au fost colectate;
·       atunci când v-ați retras acordul;
·       atunci când ați făcut obiecții împotriva prelucrării, că acest lucru nu este legal;
·       atunci când datele cu caracter personal trebuie șterse în scopul respectării obligației legale conform legislației Uniunii sau legislația statului membru care ni se aplică ca administrator de date cu caracter personal;
·       atunci când datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu ofertarea de servicii comunității informaționale.
În anumite condiții este posibil să refuzăm să ștergem datele dv. personale, în cazurile prevăzute de lege.
Dreptul de portabilitate a datelor și dreptul la contestație
Aveți dreptul de a primi datele pe care le prelucrăm despre dv., într-un mod structurat, larg folosit și într-un format adaptat pentru citire automată, ca să vă transferați datele către un alt Administrator.
Aveți dreptul să depuneți plângere la autoritatea locală de reglementare, Comisia de protecție a datelor personale sau în justiție, dacă sunteți de părere ca drepturile dv. au fost încălcate. În acest scop puteți vizita site-ul Comisiei de supraveghere a datelor la adresa http://www.eu-gdpr.ro unde puteți afla și mai multe informații.
Dreptul de retragere a acordului
Aveți dreptul să vă retrageți acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal de către noi, oricând, prin trimiterea către noi, a unei cereri în legătură cu aceasta.
·       la nr. de telefon: 021 207 00 97 (la tariful unui apel telefonic local, conform planului dv. tarifar)
·       la adresa de e-mail privacy@premiotravel.ro 
·       la adresa poștală Bucuresti, Bdul. Ghencea 43B, etaj 1, Clădirea de birouri Ghencea Business Center
Dreptul la obiecție
Dv. aveți dreptul ca, oricând, să depuneți la noi o obiecție împotriva prelucrării datelor personale în scopuri legate de marketing direct, inclusiv crearea de profil, atât timp cât este legată de marketingul direct. Obiecțiile pot fi făcute la telefon sau prin e-mail la datele de contact menționate mai sus.
Limitarea prelucrării datelor personale
Aveți dreptul să solicitați să limităm prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal atunci când considerați că datele dvs. cu caracter personal sunt inexacte, prelucrarea datelor dvs. cu carcater personal este necorespunzătoare, noi avem nevoie de datele dvs. personale în scopuri de prelucrare sau v-ați opus prelucrării datelor dvs. personale.  În acest caz, datele dv. cu caracter personal vor fi doar păstrate, nu și prelucrate.
Dreptul de a nu face obiectul unei soluții automate care include crearea de profil.
Aveți dreptul să nu faceți obiectul unei soluții complet automatizate, inclusiv de creare de profil, atunci când acest lucru generează consecințe juridice pt. dv. sau vă afectează într-o are măsură. 
Dacă doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile dv. descrise aici, vă rugăm să luați legătura cu noi la datele de contact indicate mai jos.
Dacă doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile dv. descrise aici, vă rugăm să luați legătura cu noi la datele de contact indicate aici.
Protecția datelor dv.
Pentru a vă proteja datele, întreprindem o serie de măsuri, inclusiv:
·       Restricționăm accesul la spațiile în care lucrăm numai pentru persoanele care trebuie să se afle acolo (iar în acest scop folosim coduri și carduri de acces, parole și alte tehnologii legate de restricționarea accesului în anumite spații);
·       Controlăm, de asemenea, accesul la sistemele noastre de tehnologie a informației cu ajutorul firewall-urilor, validarea ID, segmentarea logică și / sau separarea fizică a sistemelor și informațiilor noastre;
·       Niciodată nu solicităm de la dv. să ne trimiteți parola sau informații despre acesta, care să ne fie necesară pentru desfășurarea normală a relațiilor dintre noi.
·       Vă recomandăm ca niciodată să nu introduceți un număr de cont, parolă sau alte informații sensibile într-un mesaj de e-mail sau după ce ați făcut clic pe o legătură din e-mail.
Date de contact
Dacă doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile dv. descrise în prezenta Politică de protecție a datelor cu caracter personal, sau dacă aveți vreo întrebare sau o plângere legate de această politică sau de modalitate în care noi vă prelucrăm datele dv. cu caracter personal, vă rugăm să luați legătura cu noi, într-una din modalitățile indicate aici:
·       La adresa de e-mail privacy@premiotravel.ro
·       La nr. de telefon: 021 207 00 97 (la tariful unui apel telefonic local, conform planului dv. tarifar)
·       Prin poștă, La adresa persoanei responsabile cu protecția datelor personale din cadrul Premio Travel Holidays, în atenția domnului Andrei Calarasanu, având sediul în Bdul. Ghencea 43B, etaj 3, cam 2, Clădirea de birouri Ghencea Business Center.
Aveți dreptul să depuneți plângere la autoritatea locală de reglementare, Comisia de protecție a datelor personale. În acest scop puteți vizita site-ul Comisiei de supraveghere a datelor la adresa http://www.eu-gdpr.ro unde puteți afla și mai multe informații.
Modificarea  Politicii de protecție a datelor cu caracter personal
Ultima modificare a Politicii de protecție a datelor cu caracter personal a Premio Travel Holidays a fost efectuată la data de 22.05.2018.
 
 

Abonează-te pentru noutăți

Înscriere la noutăți pentru oferte speciale și promoții din partea
PremioTravel

Parteneri media